Tenis klub Varteks već dugi niz godina u suradnji s Udrugom za autizam “Pogled”, NC Lions klubom Varaždin Millennium i Hrvatskim društvom skladatelja – HDS ZAMP (koje se kao jedan od suorganizatora odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate) organizira Humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma. S toga se već dugi niz godina svake godine u rujnu na terenima Tenis kluba Varteks zaigraju teniski mečevi za naše male velike prijatelje iz Udruge Pogled.

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Integracija u društvo i priprema djece za samostalan život samo su neki od ciljeva za koje se bore 90tak članova Udruge Pogled. Turnir je organiziran i kako bi se podigla svijest zajednice o problemima autizma, njegovog vrlo teškog dijagnosticiranja te preprekama s kojima se susreću obitelji autistične djece, a što bi trebao biti prvi koraku rješavanju problema.

Cilj ove dugogodišnje i hvale vrijedne humanitarne akcije je sakupiti sredstva neophodna za opremanje senzornog kabineta te provođenje senzorno-motoričkih aktivnosti s djecom s poremećajima iz spektra autizma (članove udruge Pogled) Svake godine veliki broj donatora direktno na žiro račun uplaćuje novčane priloge za potrebe ove humanitarne akcije, ali i veliki broj donatora poklanja svoje usluge i proizvode, te time omogućuje i organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava. Zahvalnice s krajnjim ishodima humanitarnih akcija kroz godine možete pronaći u nastavku:

11. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

10. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

09. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

08. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

07. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

06. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

05. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

04. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

03. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

02. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

01. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

Teniski klub Varteks, Zagrebačka 91b
Učlani se u naš klub!
Nazovi na 098/958-2093