Potaknite svoje dijete na fizičku aktivnost koja će ga usmjeriti i osigurati mu normalan psihofizički razvoj!

Tenis kao nenasilan i zabavan sport idealan je način za razvoj brojnih sposobnosti i vještina. Budući da ga djeca mogu početi igrati već u dobi od 3-4 godine mnogi stručnjaci ga smatraju odličnim prvim sportom. Mala djeca ga mogu učiti kroz igru, razne brojalice, igre hvatanja, bacanja lopte i dr.

Pozitivni učinci tenisa na razvoj djeteta :

Poticanje fizičkog razvoja –

Tenis je kompleksan sport koji razvija sve najvažnije motoričke i koordinacijske vještine djeteta. Sve one povoljno djeluju na zdravlje djeteta, a kasnije su korisne i za bavljenje bilo kojim drugim sportom.

Poticanje mentalnog razvoja –

Treningom dijete postaje sposobno koncentrirati se kroz duže vrijeme i suočiti s izazovima. S vremenom dijete postaje sposobno nositi se s uspjehom, ali i neuspjehom i razočarenjima. Dijete koje se naučilo nositi s porazom kasnije se lakše nosi i sa životnim problemima.

Razvoj socijalnih i emocionalnih vještina –

Tenis je idealan način da dijete upozna nove prijatelje i razvije osjećaj za ‘teambuilding’. Satovi tenisa uglavnom se organiziraju u grupi u kojoj se razvija timska atmosfera, a klupska i školska natjecanja posebno razvijaju osjećaj pripadnosti ekipi.

Tenis je sport za CIJELI život!

 

Zahtjev za upis djeteta

Teniski klub Varteks, Zagrebačka 91b
Učlani se u naš klub!
Nazovi na 098/958-2093