Održan 10. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma! Opet smo tu!

U subotu, 03.09.2022., na terenima TK Varteks u organizaciji Tenis kluba “Varteks”, Udruge za autizam “Pogled”, NC Lions Cluba Varaždin Millennium i Hrvatskog društva skladatelja – HDS ZAMP (koje se kao jedan od suorganizatora odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate) održan je 10. po redu humanitarni teniski turnir za prikupljanje sredstava neophodnih za pružanje usluga radnih terapeuta i NFB treninga za djecu s poremećajima iz spektra autizma (Evidencijska oznaka humanitarne akcije VŽ-HA/REH-22-4).

Nakon dvije godine prisilne stanke izazvane epidemijom korona virusa, ponovno se na terenima Tenis kluba Varteks zaigrao tenis za naše male velike prijatelje iz Udruge Pogled. Preko stotinu tenisačica i tenisača odigrali su mečeve u tri kategorije (ženski, muški i mješoviti parovi) i pokazali da, usprkos teškim vremenima, nisu zaboravili pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Prekrasna i sunčana subota samo je naglasila dobro raspoloženje i atmosferu koja je vladala među brojnim gostima i posjetiteljima koji su akciju podržali navijajući, kupujući tombole ili dajući svoje dobrovoljne priloge.

Preko stotinu donatora su, poklanjajući svoje usluge i proizvode, omogućili organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava, ili su direktno na žiro račun otvoren za potrebe ove humanitarne akcije uplatili svoje novčane priloge. I ove godine su i Varaždinska županija i Grad Varaždin prepoznali važnost ove akcije te preuzeli pokroviteljstvo nad Humanitarnim teniskim turnirom te pomogli da se prikupi čim više sredstava za pružanje usluga radnih terapeuta i NFB treninga za djecu s poremećajima iz spektra autizma.

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Integracija u društvo i priprema djece za samostalan život samo su neki od ciljeva za koje se bore 147 članova Udruge Pogled. Turnir je organiziran i kako bi se podigla svijest zajednice o problemima autizma, njegovog vrlo teškog dijagnosticiranja te preprekama s kojima se susreću obitelji autistične djece, a što bi trebao biti prvi korak u rješavanju problema.

Tijekom cjelodnevnog subotnjeg događanja na terenima TK Varteks prikupljeno je ukupno 50.480,00 kuna! Po prikupljenim financijskim sredstvima ovo je bila druga najbolja godina u povijesti turnira, što je izvrstan uspjeh nakon dvije godine stanke.

Svi sudionici su, osim humanitarnog, pokazali i izniman sportski duh i odigrali niz dobrih teniskih mečeva, a najbolji među njima bili su:

  • u kategoriji ženskih parova: I. mjesto – Božica Mišak i Miljenka Megla Kogl
  • u kategoriji muških parova: I. mjesto – Jerko Tišler i Filip Štaba
  • u kategoriji mješovitih parova: I. mjesto Johana i Zoran Čubra.

Organizacijski odbor turnira još jednom zahvaljuje svim sudionicima, donatorima i pokroviteljima na sudjelovanju i velikodušnoj pomoći. Zahvaljujemo i medijima koji su pokazali veliki interes i pratili našu akciju te omogućili da ljudi dobre volje budu informirani o svim mogućnostima pružanja pomoći i podrške. Bez svih Vas ova akcija ne bi bila tako uspješna. Od srca Vam hvala!

Račun akcije je još uvijek otvoren i sljedećih mjesec dana svoje donacije možete uplaćivati na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d., IBAN: HR64 2340 0091 5111 9350 5 – s naznakom Za humanitarni teniski turnir 2022.

Financijsko izvješće:

Veliko hvala svima! Srdačan pozdrav do sljedeće godine!

Organizacijski odbor / Kontakt osoba: Johana Čubra (098 466 373)

 

Teniski klub Varteks, Zagrebačka 91b
Učlani se u naš klub!
Nazovi na 098/958-2093