Održan 11. humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

U subotu, 09.09.2023. na terenima TK „Varteks“, Varaždin u organizaciji Tenis kluba “Varteks”, Udruge za autizam “Pogled”, NC Lions Cluba Varaždin Millennium i Hrvatskog društva skladatelja – HDS ZAMP (koje se kao jedan od suorganizatora odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate) održan je 11. po redu humanitarni teniski turnir. Cilj humanitarne akcije je bio sakupiti sredstva neophodna za opremanje senzornog kabineta te provođenje senzorno-motoričkih aktivnosti s djecom s poremećajima iz spektra autizma (članove udruge Pogled). (Evidencijska oznaka humanitarne akcije VŽ-HA/REH-23-9).

Na terenima Tenis kluba Varteks zaigrao se tenis za naše male velike prijatelje iz Udruge Pogled. Preko stotinu tenisačica i tenisača odigrali su mečeve u tri kategorije (ženski, muški i mješoviti parovi) i pokazali da, usprkos teškim vremenima, nisu zaboravili pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Prekrasna i sunčana subota samo je naglasila dobro raspoloženje i atmosferu koja je vladala među brojnim gostima i posjetiteljima koji su akciju podržali navijajući, kupujući tombole ili dajući svoj dobrovoljne priloge. Preko stotinu donatora su, poklanjajući svoje usluge i proizvode, omogućili organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava, ili su direktno na žiro račun otvoren za potrebe ove humanitarne akcije uplatili svoje novčane priloge. I ove godine su i Varaždinska županija i Grad Varaždin prepoznali važnost ove akcije te preuzeli pokroviteljstvo nad Humanitarnim teniskim turnirom te pomogli da se prikupi čim više sredstava neophodnih za opremanje senzornog kabineta te provođenje senzorno-motoričkih aktivnosti s djecom s poremećajima iz spektra autizma

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Integracija u društvo i priprema djece za samostalan život samo su neki od ciljeva za koje se bore 90tak članova Udruge Pogled. Turnir je organiziran i kako bi se podigla svijest zajednice o problemima autizma, njegovog vrlo teškog dijagnosticiranja te preprekama s kojima se susreću obitelji autistične djece, a što bi trebao biti prvi korak u rješavanju problema.

Tijekom trajanja akcije prikupljeno je ukupno 11.362,00 € što je izvrstan uspjeh.
Svi sudionici su, osim humanitarnog, pokazali i izniman sportski duh i odigrali niz dobrih teniskih mečeva, a najbolji među njima bili su:

o u kategoriji ženskih parova: I. mjesto – Doroteja Vrbanec i Sanja Vrbanec
o u kategoriji muških parova: I. mjesto – Domagoj Ivičić i Hrvoje Plukavec
o u kategoriji mješovitih parova: I. mjesto – Sanja Ostroški i Hrvoje Plukavec
Organizacijski odbor turnira još jednom zahvaljuje svim sudionicima, donatorima i pokroviteljima na sudjelovanju i velikodušnoj pomoći.

Zahvaljujemo i medijima koji su pokazali veliki interes i pratili našu akciju te omogućili da ljudi dobre volje budu informirani o svim mogućnostima pružanja pomoći i podrške. Bez svih Vas ova akcija ne bi bila tako uspješna. Od srca Vam hvala!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Teniski klub Varteks, Zagrebačka 91b
Učlani se u naš klub!
Nazovi na 098/958-2093