Tenis i autizam: Odlična atmosfera na tradicionalnom humanitarnom turniru

Sad već sedmi po redu teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma održava se danas na terenima TK Varteks u Varaždinu.

Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za nabavku opreme, rekvizita, materijala i pomagala za radno osposobljavanje djece s poremećajima iz spektra autizma starosti 13 do 16 godina (članove udruge Pogled).

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Provođenjem planiranih vježbi, radionica i terapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta te njegove govorne i kognitivne vještine, a sve sa svrhom njihove pripreme i lakšeg uključivanja u redovne sustave obrazovanja i, kasnije, samostalnog života.

Organizatori akcije su Tenis klub Varteks, Udruga za autizam ‘Pogled’ i NC Lions Club Varaždin Millennium.

Također je u najavi događanja upućen poziv svima koji žele pomoći da se uključe ne samo kao sudionici teniskog turnira, već i kao donatori.

Svatko tko je u mogućnosti novčana sredstva može donirati na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millennium (Privredna banka Zagreb, IBAN br. HR4023400091510877523 – za humanitarni teniski turnir 2017).

Turnir traje cijeloga dana i trebao bi završiti u večernjim satima, kada će se znati i pobjednici. No imena pobjednika na ovakvim događanjima zapravo su u pravilu u drugome planu.

Kakva je atmosfera vladala danas prijepodne na turniru, pogledajte u našoj fotogaleriji…

Izvor:  varazdinski.net.hr

Teniski klub Varteks, Zagrebačka 91b
Učlani se u naš klub!
Nazovi na 098/958-2093