Rekreativni tenis

ŠKOLA ZA ODRASLE

Bez obzira jeste li apsolutni početnik ili igrač s turnirskim iskustvom, ovdje možete naći sljedeće sadržaje koji će vašu tenisku vještinu podići na jednu ljestvicu više:

Individualne ili grupne treninge, treninge pojačanog intenziteta, natjecanja i druženja.

ŠKOLA TENISA ZA ODRASLE  (GRUPNI TRENINZI)

Sve grupe prilagođene su razini teniskog znanja polaznika. Svaki trening sastoji se od zagrijavanja, tehničkog, kondicijskog i taktičnog dijela. Grupni treninzi generalno su nižeg intenziteta od individualnih poduka. Treniranjem u grupi polaznici se susreću s igračima vrlo različitih tehnika.

POČETNICI

Kod polaznika koji tek počinju s igranjem tenisa najvažnija je pravilna tehnička izvedba osnovnih udaraca (forehand, backhand, servis, volej, retern) i pravilna tehnika kretanja. Uz pravilnu tehniku udaraca i kretanja polaznici vrlo brzo mogu početi kontrolirati udarce, a time i uživati u tenisu. S obzirom na to da je taktika jedan od najvažnijih segmenata igre, kroz odigravanje poena na treningu polaznici uče osnovne taktike u tenisu.

SREDNJI RANG

Trening za polaznike koji žele unaprijediti tehniku i konzistenciju svojih udaraca nešto je intenzivniji. U ovim su grupama polaznici koji već dobro vladaju tehnikom udaraca i mogu odigrati više od 10 izmjena s osnovne linije, a volej i servis na više im je od 60% točnosti. Ovi su treninzi i intenzivniji pa je potrebna bolja kondicijska priprema polaznika. Kombinacijom grupnih i individualnih treninga postižu se najbolji rezultati.

INDIVIDUALNI TRENINZI

S naprednim polaznicima, ali i sa svima koji žele treninge posebno pripremljene samo za njih, radi se i individualno. Individualni treninzi nude puno veću mogućnost napredovanja, pogotovo kod polaznika koji se žele natjecateljski baviti tenisom. Također, fleksibilnost kod dogovaranja termina puno je veća.

TENISKA AKADEMIJA

Programi prilagođeni tenisačima koji se pripremaju za nastupe na profesionalnim turnirima.

Teniski klub Varteks, Zagrebačka 91b
Učlani se u naš klub!
Nazovi na 098/958-2093